Födelsedagspresent till Vera Marianne på 80-årsdagen

Du efterlängtade

Efter en lång, slumrande vinter där mörka skuggor hållit ljuset gömt kommer våren med dess skira grönska. Nytt liv spirar överallt

Små frön som spridits med vinden hittar hem och börjar gro.

Där, vid gatustenen, reser sig tussilagon ur asfalten, sträcker på sin stolta rygg och strålar mot solen.

På böljande fält dansar röet med fjärilen som förundrat breder ut sina nya vingar. Och när den sista snön stillsamt drar sig tillbaka slår den unga flickan ut i blom, blir kvinna och naturen skriker av liv. Som vi väntat på detta! Ett återkommande mirakel som skänker oss sådan glädje.

När dagarna blir kortare, luften klarare och hösten försiktigt börjar plocka löven ur björken. Då är det sommaren vi minns. Med värme, förtröstan, förväntan och ett soligt leende.

Vera  – Vera är ett mycket klassiskt och vanligt ryskt kvinnonamn, som betyder ”tro”. Namnet är en direkt översättning av det grekiska Pistis. Hon var den äldsta av de tre systrarna Pistis, nadezdja och ljubov ( som betyder tro, hopp och kärlek) som led martyrdöden i början av etthundratalet i sin moder Sofias åsyn. Vera betyder även ”sommar” på Albanska.

~Tron bär oss vidare – i väntan på en ny sommar ~

Marianne – Är det latinska Mariana, vilket betyder ”kvinna”. marianne kan även komma från det hebreiska Mirjam ” Efterlängtat barn”.

~Små busfrön behöver kärlek och omtanke för att växa sig starka och man kan aldrig i förväg veta hur de kommer att arta sig, men du har garanterat gjort vår värld lite vackrare!